Изнесените от здравните власти констатации  на Медицински надзор“ за установено

...
Изнесените от здравните власти констатации  на Медицински надзор“ за установено
Коментари Харесай

Данните за нарушения в Сливенската болница Д-р Иван Селимински са атака срещу институцията

Изнесените от здравните управляващи констатации  на „ Медицински контрол “ за открито нечовешко отношение и изтезаване на новородени деца, посредством връзване за леглото в детското поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ Сливен, шефът на здравното заведение доктор Васислав Петров дефинира като офанзива против него като ръководител на Сдружението на регионалните лечебни заведения, съобщи БНР.

Според него, след опитите му да сигнализира в Народното събрание и Министерство на здравеопазването, че водената все още политика е пагубна за регионалните лечебни заведения, офанзивата не закъсняла. Той не отхвърли, че в правилника за работа в Детско поделение има предписание за фиксиране на децата, само че това се  е предписание единствено по време на венозни операции.

Д-р Петров разяснява, че след направените инспекции и открити няколко нарушавания от този вид началникът на отделението, дежурния медицински и обслужващ личен състав е осъден, а болничното заведение е изготвила нов устав за фиксиране на дете.

" Трябва да внимаваме и психическото положение на детето и за това ние сме подхванали всички тези ограничения, с цел да не се случва повече. Поне да ги минимизираме до най-малко грешките в това детско поделение и там да се почисти този проблем един път вечно ", сподели той.

По мотив нарушаванията, касаещи публичните поръчки, шефът на болничното заведение разгласи, че има установено единствено едно  - през 2016 година.

Дежурната здравна сестра  в Детско отделение  Димка Шопова отхвърли обвиняванията към нейните сътрудници. " Никой не е връзвал децата по този начин грубо, както ни упрекнаха ", сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР